Zelfkennis
Ontwikkeling
Kinderen
Ouderschap
Persoonlijk groeien

Ik ben Harold Stevens, psychosociaal therapeut, geboren in 1967, getrouwd met Susan en we hebben samen 3 kinderen. Na het VWO vervulde ik mijn dienstplicht bij het Korps Commando Troepen. Daar behaalde ik mijn groene baret. In 1994 studeerde ik af aan de HTS Elektrotechniek. Ik belandde al snel in de internationale wereld van de hightech halfgeleider industrie.

In 2007 besloot ik om de opleiding tot psychosociaal therapeut te gaan volgen. Mijn keuze voor deze compleet andere richting was een heel bewuste. Ik was als kind al geïnteresseerd in het hoe en waarom van het leven. Waarom er naast gezondheid, vrede en geluk ook ziekte, oorlog en ellende bestaat. Ik vroeg mij af waarom wij als mens eigenlijk ziek worden of in de problemen komen. Voor mijn gevoel kon dat niet alleen pech of toeval zijn. Er was meer aan de hand en ik wilde weten wat. De motivatie voor het zoeken naar deze antwoorden werd gedreven door mijn eigen ziekte geschiedenis als kind (astma en eczeem).

Ik kreeg steeds meer inzicht in het hoe en waarom van het leven. Ik pastte in de praktijk toe wat ik leerde en dat bleek te werken. Ik werd razend enthousiast! Deze kennis wil ik andere mensen niet onthouden!

In november 2011 heb ik de opleiding met succes afgerond. Van 2012 tot 2014 ben ik als docent binnen deze opleiding werkzaam geweest. Daarnaast ben ik met ingang van januari 2012 mijn eigen praktijk in Venray gestart.


Klik hier voor de intro van mijn boek "De droom van Ha'Adam", over het mechanisme van het leven, Uitgeverij Van Warven
Klik hier voor de website van Hét Preventie Team (Bevordering van Gezondheid)
Klik hier voor de website van mijn vrouw (Voeding & therapie)
Klik hier voor mijn interview in de podcast "Alles van Waarde"
Klik hier voor mijn interview in de podcast "Het kan ook anders"
Klik hier voor een overzicht van mijn columns

Gezondheidsplein
Pastoorstraat 23
5861 BJ Wanssum
06-55 39 71 49
info@haroldstevens.nl
www.haroldstevens.nl